Batátové hranolky
Kdo by neměl rád hranolky, podle našeho receptu si je můžete vychutnat ve zdravější variantě bez výčitek.
Ingredience:
- 3 batáty
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl na dochucení
Postup:
- Očistíme a oškrábeme batáty.
- Oloupané batáty nožem nakrájíme na hranolky, krájíme stejně velké kousky a pokud chceme křupavé hranolky, tak je krájíme pokud možno na co nejmenší kousky.
- Batáty si v sáčku, nebo míse osolíme a přidáme olej, pořádně promícháme.
- Vyložíme si plech pečícím papírem, přendáme hranolky, které rovnoměrně rozprostřeme na plechu.
- Hranolky pečeme půl hodiny na 180°C, ideálně dokřupava.
Tip:
Místo soli, můžeme v třetím kroku přidat naše oblíbené grilovací koření.