Batátové hranolky

Batátové hranolky

Kdo by neměl rád hranolky, podle našeho receptu si je můžete vychutnat ve zdravější variantě bez výčitek.

Ingredience:

  • 3 batáty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl na dochucení


Postup:

  1. Očistíme a oškrábeme batáty.
  2. Oloupané batáty nožem nakrájíme na hranolky, krájíme stejně velké kousky a pokud chceme křupavé hranolky, tak je krájíme pokud možno na co nejmenší kousky.
  3. Batáty si v sáčku, nebo míse osolíme a přidáme olej, pořádně promícháme.
  4. Vyložíme si plech pečícím papírem, přendáme hranolky, které rovnoměrně rozprostřeme na plechu.
  5. Hranolky pečeme půl hodiny na 180°C, ideálně dokřupava.


Tip:

Místo soli, můžeme v třetím kroku přidat naše oblíbené grilovací koření.