Celerový coleslaw

Celerový coleslaw

Zdravější varianta známého salátu, kterou si nyní můžete vychutnat bez výčitek.

Ingredience:

  • 500 g celeru
  • 200 g majonézy
  • 100 g mrkve
  • 100 g jablek
  • 50 g cibule
  • citrónová šťáva
  • sůl a pepř


Postup:

  1. Oloupeme mrkev a najemno nastrouháme společně s jablky.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. V hrnci si pět minut povaříme nahrubo nastrouhaný celer, který jsme předtím oloupali.
  4. Celer slijeme a necháme vychladnout, následně ho přidáme k mrkvi s jablkem a cibulí.
  5. Přidáme majonézu a případně bílí jogurt, šťávu z citrónu a podle chuti sůl s pepřem.
  6. Salát promícháme a necháme uležet alespoň jednu hodinu, ideálně přes noc.


Tip:

Citrónovou šťávu můžeme vynechat, ale přidáváme jí, aby nám salát držel barvu. Pokud chceme dietnější variantu salátu, tak 100 g majonézy nahradíme 100 g bílého jogurtu.