Gratinované brambory

Gratinované brambory

Chutné plátky brambor, nyní ve zdravější variaci, která je vhodná jak pro vegany, tak vegetariány.

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 250 ml rostlinné smetany
  • rozmarýn
  • drcený kmín
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl


Postup:

  1. Brambory si oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Pečící nádobu si vymažeme olivovým olejem a vyskládáme jí bramborami. 
  3. Brambory dochutíme solí, drceným kmínem, mletým pepřem a rozmarýnem.
  4. Nádobu přikrejeme alobalem a dáme jí péct na 160°C na 30 minut.
  5. Odstraníme alobal a brambory pečeme dalších 30 minut.
  6. Ihned podáváme samotné, nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.