Hrachová kaše

Hrachová kaše

Hutná kaše připravená z hrachu, snadná večere, nebo příloha k hlavnímu chodu.

Ingredience:

  • 200 g loupaného hrachu
  • 100 g žluté cibule
  • 300 ml vody, nebo vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • lžíce sušené majoránky
  • sůl a pepř 


Postup:

  1. Přes noc si necháme namočený hrách, který ráno scedíme a necháme okapat.
  2. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a máslo.
  3. Necháme orestovat nakrájenou cibuli a poté přidáme česnek.
  4. Přisypeme změklý hrách a vše zalijeme vodou, případně vývarem.
  5. Necháme hrách povařit 10 minut.
  6. Přidáme majoránku, a hrách rozmixujeme. Podle potřeby dochucujeme solí a pepřem.