Jáhelník
Snadná pochoutka, vhodná jak pro vegetariány, tak vegany.
Ingredience:
- 2 hrnky vody
- 2 oloupaná jablka
- 1 hrnek jáhel
- 1 hrnek rostlinného mléka (vynikající je mandlové)
- 1/2 hrnku rozinek
- 50 ml oleje
- 1 lžička mleté skořice
Postup:
- Zapékací nádobu si vymažeme olejem.
- Jáhly spaříme horkou vodou a vložíme nádoby.
- Přidáme rozinky, olej, vodu a oblíbené rostlinné mléko a skořici.
- Vše promícháme a na horní vrstvu přidáme nahrubo nastrouhaná jablka.
- Jáhelník pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně jednu hodinu. Jáhelník bude hotov jakmile v nádobě nezbude žádná voda - na pečení je tedy ideální skleněná nádoba.
Tip:
Místo rozinek můžeme použít jiné oblíbené ovoce, například brusinky, nebo sušené meruňky, pokud nemáme po ruce sušené ovoce, můžeme ho z receptu vynechat.