Jáhelník

Jáhelník

Snadná pochoutka, vhodná jak pro vegetariány, tak vegany.

Ingredience:

  • 2 hrnky vody
  • 2 oloupaná jablka
  • 1 hrnek jáhel
  • 1 hrnek rostlinného mléka (vynikající je mandlové)
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 50 ml oleje
  • 1 lžička mleté skořice


Postup:

  1. Zapékací nádobu si vymažeme olejem.
  2. Jáhly spaříme horkou vodou a vložíme nádoby.
  3. Přidáme rozinky, olej, vodu a oblíbené rostlinné mléko a skořici.
  4. Vše promícháme a na horní vrstvu přidáme nahrubo nastrouhaná jablka.
  5. Jáhelník pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně jednu hodinu. Jáhelník bude hotov jakmile v nádobě nezbude žádná voda - na pečení je tedy ideální skleněná nádoba.


Tip:

Místo rozinek můžeme použít jiné oblíbené ovoce, například brusinky, nebo sušené meruňky, pokud nemáme po ruce sušené ovoce, můžeme ho z receptu vynechat.