Jogurtová panna cotta
Známá pochoutka, nyní ve zdravější verzi.
Ingredience:
- 400 g řeckého jogurtu
- 200 g oblíbeného ovoce (malin, ostružin, jahod,...)
- 100 ml smetany ke šlehání
- 5g želatiny bez příchuti
- vanilkový extrakt, nebo zrníčka z půlky vanilkového lusku
- 20 g medu (lze vynechat)
Postup:
- Ovoce si zahřejeme v pánvi a za neustálého míchání lehce rozmačkáme. Směs mícháme pár minut, dokud nám nezměkne ovoce. Tuto směs dáváme na dno skleniček, které dáme schladit.
- V další nádobě si zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní želatinu, přidáme pár kapek vanilkového extraktu, nebo zrníčka z jedné poloviny vanilkového lusku.
- Smetanu vmícháme do řeckého jogurtu a podle chuti můžeme osladit medem a směsí naplníme sklenice, které necháme uležet v lednici alespoň 4 hodiny.
- Při podávání můžeme panna cottu ozdobit ovocem.