Jogurtová panna cotta

Jogurtová panna cotta

Známá pochoutka, nyní ve zdravější verzi.

Ingredience:

  • 400 g řeckého jogurtu
  • 200 g oblíbeného ovoce (malin, ostružin, jahod,...)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 5g želatiny bez příchuti
  • vanilkový extrakt, nebo zrníčka z půlky vanilkového lusku
  • 20 g medu (lze vynechat)


Postup:

  1. Ovoce si zahřejeme v pánvi a za neustálého míchání lehce rozmačkáme. Směs mícháme pár minut, dokud nám nezměkne ovoce. Tuto směs dáváme na dno skleniček, které dáme schladit.
  2. V další nádobě si zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní želatinu, přidáme pár kapek vanilkového extraktu, nebo zrníčka z jedné poloviny vanilkového lusku.
  3. Smetanu vmícháme do řeckého jogurtu a podle chuti můžeme osladit medem a směsí naplníme sklenice, které necháme uležet v lednici alespoň 4 hodiny.
  4. Při podávání můžeme panna cottu ozdobit ovocem.