Krémový italský květák s kuřecím masem
Lahůdka z květáku a kuřecího masa na italský způsob.
Ingredience:
- 1 kg květáku
- 400 g kuřecího masa
- 250 g smetany na vaření
- 50 g šalotky
- 50 g sušených rajčat
- 50 g strouhaného parmazánu
- 3 stroužky česneku
- máslo a olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
- Na drobno nakrájíme šalotku, rozdrtíme česnek, pokrájíme sušená rajčata.
- Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostky nakrájené kuřecí maso a dáme ho stranou.
- K oleji přidáme lžíci másla a a orestujeme šalotku, přidáme česnek a sušená rajčata, osolíme a opepříme.
- Květák rozebereme na malé růžičky a přidáme na pánev.
- Vše zalejeme smetanou na vaření a necháme povařit přibližně 20 minut (do změknutí květáku).
- Přidáme orestované kuřecí maso a necháme prohřát, můžeme podávat samotné, nebo například s květákovou rýží.