Krémový italský květák s kuřecím masem

Krémový italský květák s kuřecím masem

Lahůdka z květáku a kuřecího masa na italský způsob.

Ingredience:

  • 1 kg květáku
  • 400 g kuřecího masa
  • 250 g smetany na vaření
  • 50 g šalotky
  • 50 g sušených rajčat
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 3 stroužky česneku
  • máslo a olivový olej
  • sůl a pepř


Postup:

  1. Na drobno nakrájíme šalotku, rozdrtíme česnek, pokrájíme sušená rajčata.
  2. Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostky nakrájené kuřecí maso a dáme ho stranou.
  3. K oleji přidáme lžíci másla a a orestujeme šalotku, přidáme česnek a sušená rajčata, osolíme a opepříme.
  4. Květák rozebereme na malé růžičky a přidáme na pánev. 
  5. Vše zalejeme smetanou na vaření a necháme povařit přibližně 20 minut (do změknutí květáku).
  6. Přidáme orestované kuřecí maso a necháme prohřát, můžeme podávat samotné, nebo například s květákovou rýží.