Lněné krekry

Lněné krekry

Zdravé mlsání v hodné nejen k večernímu posezení u televize.

Ingredience:

  • 50 g lněného semínka (nebo lněná mouka)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 50 ml vody
  • lžička olivového oleje
  • sezamová semínka na ozdobení


Postup:

  1. Lněná semínka si umeleme co nejvíce najemno, nebo použijeme lněnou mouku.
  2. Přidáme jemně nastrouhaný sýr.
  3. Propracujeme společně s vodou do lepivého těsta.
  4. Těsto zakápneme trochou olivového oleje, aby se nám nelepilo a vyválíme na plát mezi dvěma pečícíma papíry.
  5. Vrchní díl sundáme a spodní přendáme na plech. Těsto nakrájíme na libovolné krekry a posypeme sezamovým semínkem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů přibližně 30 minut, poté je otočíme a dopečeme ještě z druhé strany 10 minut. 
  7. Ihned můžeme podávat.


Tip:

Na ozdobení místo sezamového semínka můžeme použít mák, slunečnicová semínka, dýňová semínka, nebo opět len.