Okurkový salát

Okurkový salát

Rychlá pochoutka z okurky a zakysané smetany, která je výborná samostatně, nebo se perfektně hodí jako příloha.

Ingredience:

  • 500 g salátové okurky
  • 50 g červené cibule
  • 120 g zakysané smetany (jeden kelímek)
  • 1 lžíce octa (nejlépe vinného)
  • čerstvý kopr, nebo  petrželka
  • sůl a pepř 


Postup:

  1. Okurku opláchneme a nakrájíme na kolečka.
  2. Nakrájíme si cibulku, kterou smícháme s octem.
  3. K cibulce s octem přidáme nakrájenou okurku a vše lehce osolíme.
  4. Přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené bylinky (kopr, nebo petržel), opepříme a zlehka salát promícháme.
  5. Můžeme ihned podávat, ale ideálně necháme alespoň hodinu odležet, před podáváním salát vždy promícháme.
  6. Salát podáváme samostatně, nebo jako přílohu k masům, nebo sýrům.