Okurkový salát
Rychlá pochoutka z okurky a zakysané smetany, která je výborná samostatně, nebo se perfektně hodí jako příloha.
Ingredience:
- 500 g salátové okurky
- 50 g červené cibule
- 120 g zakysané smetany (jeden kelímek)
- 1 lžíce octa (nejlépe vinného)
- čerstvý kopr, nebo petrželka
- sůl a pepř
Postup:
- Okurku opláchneme a nakrájíme na kolečka.
- Nakrájíme si cibulku, kterou smícháme s octem.
- K cibulce s octem přidáme nakrájenou okurku a vše lehce osolíme.
- Přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené bylinky (kopr, nebo petržel), opepříme a zlehka salát promícháme.
- Můžeme ihned podávat, ale ideálně necháme alespoň hodinu odležet, před podáváním salát vždy promícháme.
- Salát podáváme samostatně, nebo jako přílohu k masům, nebo sýrům.