Celerový coleslaw
Zdravější varianta známého salátu, kterou si nyní můžete vychutnat bez výčitek.
Ingredience:
- 500 g celeru
- 200 g majonézy
- 100 g mrkve
- 100 g jablek
- 50 g cibule
- citrónová šťáva
- sůl a pepř
Postup:
- Oloupeme mrkev a najemno nastrouháme společně s jablky.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
- V hrnci si pět minut povaříme nahrubo nastrouhaný celer, který jsme předtím oloupali.
- Celer slijeme a necháme vychladnout, následně ho přidáme k mrkvi s jablkem a cibulí.
- Přidáme majonézu a případně bílí jogurt, šťávu z citrónu a podle chuti sůl s pepřem.
- Salát promícháme a necháme uležet alespoň jednu hodinu, ideálně přes noc.
Tip:
Citrónovou šťávu můžeme vynechat, ale přidáváme jí, aby nám salát držel barvu. Pokud chceme dietnější variantu salátu, tak 100 g majonézy nahradíme 100 g bílého jogurtu.