Lněné krekry
Zdravé mlsání v hodné nejen k večernímu posezení u televize.
Ingredience:
- 50 g lněného semínka (nebo lněná mouka)
 - 50 g strouhaného parmazánu
 - 50 ml vody
 - lžička olivového oleje
 - sezamová semínka na ozdobení
 
Postup:
- Lněná semínka si umeleme co nejvíce najemno, nebo použijeme lněnou mouku.
 - Přidáme jemně nastrouhaný sýr.
 - Propracujeme společně s vodou do lepivého těsta.
 - Těsto zakápneme trochou olivového oleje, aby se nám nelepilo a vyválíme na plát mezi dvěma pečícíma papíry.
 - Vrchní díl sundáme a spodní přendáme na plech. Těsto nakrájíme na libovolné krekry a posypeme sezamovým semínkem.
 - Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů přibližně 30 minut, poté je otočíme a dopečeme ještě z druhé strany 10 minut.
 - Ihned můžeme podávat.
 
Tip:
Na ozdobení místo sezamového semínka můžeme použít mák, slunečnicová semínka, dýňová semínka, nebo opět len.