Lněné krekry
Zdravé mlsání v hodné nejen k večernímu posezení u televize.
Ingredience:
- 50 g lněného semínka (nebo lněná mouka)
- 50 g strouhaného parmazánu
- 50 ml vody
- lžička olivového oleje
- sezamová semínka na ozdobení
Postup:
- Lněná semínka si umeleme co nejvíce najemno, nebo použijeme lněnou mouku.
- Přidáme jemně nastrouhaný sýr.
- Propracujeme společně s vodou do lepivého těsta.
- Těsto zakápneme trochou olivového oleje, aby se nám nelepilo a vyválíme na plát mezi dvěma pečícíma papíry.
- Vrchní díl sundáme a spodní přendáme na plech. Těsto nakrájíme na libovolné krekry a posypeme sezamovým semínkem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů přibližně 30 minut, poté je otočíme a dopečeme ještě z druhé strany 10 minut.
- Ihned můžeme podávat.
Tip:
Na ozdobení místo sezamového semínka můžeme použít mák, slunečnicová semínka, dýňová semínka, nebo opět len.